Doel 2020: Iedere dag een portie liefde ervaren is goed voor jouw geluksgevoel en algehele gezondheid!

Bovenstaande titel suggereert misschien dat het hebben van een romantische relatie, leidt tot een groter gevoel van geluk, en dat vrijgezellen dus per definitie minder geluksgevoelens ervaren. Echter, naast romantische liefde, bestaat er ook een niet-romantische vorm van liefde. Denk aan de liefde die ervaart in het contact met je familie en/of vrienden en vriendinnen. Daarnaast kun je ook gevoel van liefde ervaren tijdens “gewone” dagelijkse activiteiten. Juist deze kleinere gebeurtenissen die gevoelens van liefde opwekken, zorgen ervoor dat wij ons gelukkiger voelen en ons immuunsysteem een boost krijgt!

Niet-romantische liefde

Wanneer je denkt aan liefde, denk je al gauw aan je partner of potentiële partner die jou laat voelen wat liefde is en waardoor je je dus gelukkiger zal voelen. Natuurlijk is dit ook zo, maar liefde is een groot en abstract begrip en daarom dus ook lastig te definiëren. Onderzoekers beschrijven dat liefde gelinkt is aan het ervaren van positieve emoties en sociale verbondenheid. Je kunt dus ook liefde ervaren in vriendschappen of familierelaties, en zelfs tijdens alledaagse sociale interacties. Denk hierbij aan een kort gesprekje met die aardige caissière of collega, of een simpele glimlach van iemand die je totaal niet kent.

Love, love, love

Onderzoekers beschrijven dat dankbaarheid sterk gelinkt is aan het ervaren van liefde in het dagelijks leven. Mensen die dankbaar zijn ervaren dus vaker geluksgevoelens en die gevoelens hebben op de lange termijn een positief effect op jouw lichamelijke toestand. Naast dankbaarheid, blijken ook de meer extraverte personen vaker niet-romantische liefde te ervaren dan introverte personen. Dit betekent niet dat je als introvert persoon dus per definitie vastzit aan een leven zonder liefdesgevoelens. Onderzoekers bewijzen dat je bewust zijn van kleine liefdessignalen van anderen, zoals een glimlach, oogcontact of een kort gesprek, ertoe leidt dat je deze signalen eerder ziet en dus ook eerder die positieve gevoelens zult ervaren.

Deze positieve liefdesgevoelens geven jouw lichaam en geest vervolgens een boost, waardoor je je niet alleen sterker en positiever voelt, maar in de toekomst ook minder vatbaar bent voor griepjes en nare ziektes! 😉

Liefs, Lieve

Bron: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0191886919305525?via%3Dihub

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.