Gastblog: Powervrouw Carlein Tukkers over balans tussen werk en privé

Ik zal mezelf eerst even voorstellen: Ik ben Carlein Tukkers, getrouwd met Brian en samen hebben wij twee dochters van twee jaar oud en bijna een jaar oud. Ik heb een eigen bloemenzaak, een kleding webshop in dameskleding en ik blog op www.carleintukkers.nl.  

Er wordt me wel eens gevraagd “Hoe oud ben je eigenlijk?” als ik dan antwoord met “25 jaar oud”, zijn mensen al snel verbaast. Hoe kan het dat je 25 jaar oud bent, getrouwd, twee kinderen hebt en ook nog eens 5 jaar een eigen zaak hebt. Wat ik dan antwoord is “Gewoon heel hard werken.” Ik kan namelijk een heel erg mooi artikel schrijven over hoe mooi alles is (wat het ook zeker is), maar ik denk niet dat dat helemaal eerlijk is. Zelf geloof ik namelijk dat je alles kan bereiken, als je het zelf maar wil en er hard voor werkt. Het is natuurlijk altijd makkelijk om naar een ander te kijken en te denken “Dat lukt me toch niet.”, want dan kom je niet verder. 

Als klein meisje had ik altijd een droom, een eigen bloemenwinkel. Ik zei dan ook altijd dat ik een klein schuurtje zou willen omtoveren tot een bloemenwinkel. Dat is nu wel anders. Ik heb een mooie grote bloemenzaak waar ik heel trots op ben.

In mijn laatste jaar van mijn vier jarige opleiding als bloemist, heb ik een extra opleiding ondernemerschap gevolgd. Tijden die opleiding leerde ik mijn eigen dromen concreet te maken in een ondernemersplan. Ik was er zeker van dat ik zo snel mogelijk mijn eigen zaak wilde openen. In het laatste jaar van mijn opleiding werkte ik dan ook extra naast de opleidingen in een bloemenzaak om zo geld te verdienen om dat te kunnen gebruiken om mijn zaak te starten. 

Twee weken na mijn opleiding kreeg ik de sleutel van mijn winkel. Een oud verwaarloost pand, wat compleet verbouwd zou moeten worden. Het was een zaak waar altijd een bloemenzaak in had gezeten, maar wat door omstandigheden heel erg verwaarloost was. Er stond me dus wel wat te wachten, ik zag dit als een uitdaging en wou er compleet voor gaan. Dat is ook wel een eigenschap van mij. Als ik iets doe, doe ik het ook goed. Ondertussen heb ik meer dan 5 jaar mijn eigen winkel en heb ik twee personeelsleden aan het werk. 

Dan komt het moment dat je beseft dat je toch een grote kinderwens hebt. Het gevoel overviel me enorm. In mijn hoofd zou ik eerst nog jaren werken, zakelijk nog zoveel meer opbouwen en kinderen zou dan later wel komen. Maar het bleef in mijn hoofd spoken en ik kon dit gevoel niet tegen houden. Ik besloot er voor te gaan! Het zou niet altijd makkelijk worden, maar ook met kinderen zou het me gaan lukken.

Al snel raakte ik zwanger van Sterre. De zwangerschap ging moeilijk. Ik had een extreem lage bloeddruk waardoor ik veel flauwviel. Dit belemmerde mijn werkdagen waardoor ik mijn zaak meer moest loslaten, iets wat ik erg lastig vond. Zo heb ik de dag voor mijn bevalling de winkel nog omgetoverd in kerstsferen en er voor gezorgd dat alles in de winkel tip top in orde was zodat mijn personeel zich echt goed zou kunnen redden. Ik deed het op mijn eigen manier.

Sterre is 31 oktober geboren en voor begin december stond er een grote bestelling van 300 kerststukken op de planning. Dit was naast de enorme drukte in de winkel. Dan zit er niets anders op, je moet wel aan het werk. Ik deed Sterre in de draagzak en samen gingen we aan het werk. Of het makkelijk was? Nee totaal niet, maar ook dat is een kant van ondernemen. Het is niet altijd makkelijk, maar als je het echt wil dan kan je het ook! En zo gingen de maanden voorbij en vond ik steeds meer mijn weg als moeder en ondernemer.

Hoe vind ik de balans? Die vraag stel ik me nog regelmatig. Net wanneer ik denk dat ik de balans heb gevonden, kom ik mezelf wel weer tegen. 1,5 jaar later is Lieke geboren. Op dit moment heb ik na lang zoeken een ritme gevonden. Ik heb wat meer balans in mijn leven, maar ik blijf naar uitdagingen zoeken. Dat is ook wat ik leuk vind en waar ik voldoening uit haal. Kinderen en een zaak praktisch? Nee, totaal niet! Als je het graag wilt, is het zeker mogelijk. Nu helpt Sterre me met de plantjes water geven en Lieke kijkt toe in de kinderstoel. Als ik op deze manier dan de kinderen bij me kan houden, kan ik daar heel erg van genieten. Ik combineer mijn passie met mijn liefde voor mijn kinderen. De kinderen zijn gelukkig en ik ben gelukkig. Wat wil je nog meer?

Als je echt iets graag wilt, ga er dan voor! Er is niemand die je tegen kan houden. Zoals mijn quote zegt: Work for your dreams.

Liefs, Carlein Tukkers

Ben je geïnspireerd geraakt door deze powervrouw? Volg haar dan op Instgagram: @carleintukkers of neem een kijkje op haar blog: http://www.carleintukkers.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.