3 redenen waarom de herfst ons juist zo gelukkig maakt

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, zit ik samen met mijn vader te genieten van de Turkse zon. Een paar dagen weg in de herfstmaanden September en/of Oktober is zeker een aanrader. Als we vanavond het vliegtuig uitstappen in Nederland en het regenachtige weer moeten trotseren, zal dit zeker even wennen zijn. Echter, ik kan niet zeggen dat ik hier nou zo enorm van baal (misschien komt dat nog, dat weet ik niet). De herfst heeft iets gezelligs en staat voor verandering, tenminste zo zie ik het. Toevallig stuitte ik op een wetenschappelijk onderzoek over de positieve effecten van de herfst. Lees je mee?

  • Omarmen van verandering: In de maanden september en oktober gaat de temperatuur naar beneden, de bladeren krijgen een andere kleur en de dagen worden korter. Herfst is een natuurlijke tijd om onze houding ten aanzien van verandering te bekijken. Sommige mensen worden namelijk depressief wanneer zij verandering ervaren. Zij zien verandering als een vorm van verlies. Dit zegt dokter Melissa Gratias. Probeer de voor- en nadelen te zien van verandering en je zult verandering minder negatief ervaren!
  • Tijd doorbrengen in de natuur: In de zomer is het vaak veel te heet om wandelingen in het bos te maken en tijdens de winterperiode zitten we vaak liever binnen. De herfst leent zich perfect voor wandelingen in het bos.  Daarbij is de natuur uiterst geschikt om te “aarden”. Persoonlijk loop ik ook het liefst hard tijdens de herfstmaanden. Niet te warm, niet te koud en de natuur is heel mooi.
  • Vernieuwen/versterken van de connecties: Dokter Annie Hsueh beschrijft dat de herfst ideaal is voor tradities die mensen bij elkaar brengen. Denk hierbij aan feestjes en etentjes. Deze sociale connecties zijn vervolgens heel goed voor onze mentale gezondheid. Samen met de mensen die jij lief hebt maak je herinneringen en alleen al het samen ergens naartoe leven (etentje, Sinterklaasavond) zorgt er al voor dat jij je gemakkelijker door een moeilijke dag heen worstelt.

Toch wel fijn die herfst! Wat vind jij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.